Windows 10 Formatta Seçilen Diskte MBR Bölüm Tablosu Var Hatası

Windows 10 Formatta Seçilen Diskte MBR Bölüm Tablosu Var Hatası ve Çözümü
Windows 10 Formatta Seçilen Diskte MBR Bölüm Tablosu Var Hatası, geçenlerde bir arkadaşımın bilgisayarına (Laptop) format atmak istediğimde böyle hata aldım. Eminim bu hatayı eski model bir bilgisayar kullanıcısı muhakkak alıyordur ya da kısa süre içinde alacaktır. Eğer şu anda bu sayfayı okuyorsan demek ki sende aynı dertten muzdaripsin. En önemi detay eğer bilgisayar açılıyorsa Ayrılmış tüm disklerden yedeklerinizi alın (Ör: C: – D:)
Kesinlikle bilgisayarda takılı olan tüm disklerden yedeğinizi alın yoksa işlem sonunda hiç birine erişim sağlayamayacaksınız. Evet şimdi yedeklerimizi aldıysak hemen konuya girelim. Yapılacak işlem kolay gözünüz korkmasın.
Windows 10'a Format Atarken Almış Olduğunuz Hatanın Çözümü Lütfen Dikkatli Okuyup Uygulayın
Başlamadan önce şunu ısrarla belirtmek isterim, çünkü işlem sonunda ciddi bir hata ile karşılaşma ihtimaliniz bulunuyor. Olursa yaptığınız işlemde başarısız olup ciddi bir sorunla karşılaşırsanız bu durumdan kesinlikle eHAKAN.com sorumlu değildir. Lütfen adımları iyi okuyup dikkatli uygulayın. Şimdi sorunun çözümüne geçelim.
Windows 10 formatlama işlemini taa en başından anlatıp gereksiz kelime yığını yapmadan yapacağınız işlemi anlatıyorum. Zaten bu hatayı alacak konuma geldiyseniz az çok formatlama işlemini biliyorsunuz demektir.
İlk olarak yükleme yapılacak diski ve bu disk ile ilgili ayrılmış tüm bölümleri varsa SİLİN!
Sildiğiniz diskin yanında bulunan numarayı aklınızda tutun ya da bir yere not alın, ben not almanızı tavsiye ederim söz uçar yazı kalır. Çok öyle aman aman uzun bir şey değil genelde 1-2-3-4 gibi tek rakamlı numaralar oluyor.
Shift + F10 tuş kombinasyonlarına basın ve Komut Penceresini kısayol ile açın.
Açılan Komut İstemcisi Penceresine, “diskpart” yazın ve “Enter” ‘a basın. burada belirttiğim yazıları dikkatli ve büyük harf kullanmadan benim yazdığım gibi yazın.
Ve hemen ardından “List disk” yazın ve “Enter” ‘a basın. Burada belirttiğim gibi boşluk kullanmayı UNUTMAYIN!
Şimdi “Select disk” yazın ve boşluk bırakıp işlem başında not aldığınız Disk’in yanındaki numarayı yazın, “Enter” ‘a basın.
“Clean” yazın ve “Enter” ‘a basın.
Burada biraz beklemeniz gerekebilir çünkü şu anda bilgisayarınızda bulunan Harddisk ve ya SSD‘nizin içindeki tüm veriler siliniyor.
Ardından işlem boşa çıktığında “Convert gpt” yazın ve “Enter” ‘a basın.
Ve son olarak “exit” yazıp “Enter” ‘a basın ve Komut Penceresini kapatmış olun.
Şimdi disklerinizin göründüğü kısımda “Yenile” butonuna tıklayın, genelde bu sistemde “İleri” butonu çalışmaz, artık kuruluma kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.
Daha fazla bilgilere kolay ve anında ulaşmak için beni Sosyal Medya hesaplarımdan Takip Etmeyi UNUTMAYIN!